Forårssolen skal på ingen måder undervurderes, og slet ikke når vores vinterblege hud ser lyset for første gang i lange tider.

Forårssolen skal på ingen måder undervurderes, og slet ikke når vores vinterblege hud ser lyset for første gang i lange tider.

Det er nu, at solens stråler er allermest farlige og kan skabe ravage i cellerne i huden. Når vi bliver solskoldede, kan det aflæses som skader i arvematerialet i cellerne med det samme. Heldigvis kan kroppen selv reparere sine skader.

Min mindste knægt på 5 har lige fået lidt for meget af den gode sol i dag. Jeg proppede ham i et bad med aloe fibre og smurte ham ind i en Phyto salve fra Kalahari. Dernæst fik han blandet 100% vitamin C ekstrakt i cremen, som jeg smurte på flere gange i løbet af natten.

Phyto salven er lavet af rene planter og koster 339 kr. Den er super mod insektbid og hudirritationer - et "must have" denne sommer. 

Det er vigtigt at tilføre huden masser af fugt når skaden er sket. Og det skal tages alvorligt.

Her er lidt solråd:

  1. Jo stærkere solens UV-stråling er, desto mere skal du beskytte dig imod solen. Når UV-indekset er 3 eller derover, skal du begynde med solbeskyttelse. Følg med i UV-indekset, f.eks. på din mobil, hvor du kan tilmelde dig en gratis sms-service ved at sende ”UV” til 1277. På www.dmi.dk, Danmarks Meterologiske Instituts hjemmeside, kan du også følge udviklingen i UV-strålingen i løbet af dagen. Bliv eksperten i familien, der har tjek på UV-indekset.
  2. Hold siesta i skyggen i de timer, hvor solen står højst på himlen og derfor giver den stærkeste UV-stråling. Undgå for meget direkte sol mellem kl.12 og 15, hvor halvdelen af solens UV-stråling falder.
  3. Beskyt dig mod solen ved at dække din krop med tøj og bruge en bredskygget hat – det er ikke nok at gå med kasket, den skal dække issen og kaste skygge på din nakke. Almindeligt tøj er som regel tilstrækkeligt, men hvis du opholder dig længe på stranden eller i vandet, kan du anskaffe dig særligt tøj, der blokerer for solstrålerne og tørrer hurtigt.

Vi har også en fantastisk solcreme fra Kalahari, både Faktor 20 og 40. De trænger lynhurtigt ind og efterlader slet ikke huden fedtet.