Møns Klint

Møns Klint oppefra Møns Klint oppefra
Møns Klint Møns Klint
Møns klint ved stranden Møns klint ved stranden
Geocenter Møns Klint Geocenter Møns Klint

En magisk tidsrejse med GeoCenter Møns Klint. Oplevelser for hele familien på Lolland-Falster

Den danske kyst er lange strækninger af fortid, nutid og fremtid, så langt øjet rækker. Her er de usynlige fodspor fra vores forfædre, vores medmennesker og vores kommende børn. Et grænseland mellem forskellige tider og forskellige rum. Møns Klint, klintens eventyrlige kyst og vandets spektakulære farve inviterer til en helt unik dag i naturens og geologiens tegn. Kom med!

Møns klint ved stranden Møns klint ved stranden

Hvad er Møns Klint?

Mindre en halvanden time i bil og små 95 kilometer fra vores dejlige Bandholm Hotel finder du Møns Klint. En syv kilometer lang strækning på den østligste del af Møn, som inviterer dig på et storslået eventyr i magiske omgivelser. De smukke hvide klinter knejser langt over havets overflade som tavse kæmper på vagt – helt op til 128 meter fra den hvide fossilstrand. Her kan du føle dig ganske lille og samtidig føle symbiosen med den imponerende natur, som bugter sig under dine fødder og hen over dit hoved. Her er naturen altid i udvikling, for Møns Klint ændrer sig kontinuerligt som følge af nedbrydning. Ofte foregår nedbrydningen i en størrelsesorden, som det blotte øje ikke umiddelbart bemærker. Andre gange nedbrydes solide stykker klint, og straks derefter blottes en ny flade af hvidt kridt, fossiler og historiske vingesus. Den evige nedbrydning falder ned i det klare vand, og deraf skabes det særegne turkisgrønne ocean, som du sjældent finder mage.

Møns Klint oppefra

Danmarks fødsel i fordums tid

Et fald på over hundrede meter, fra klintetoppen til strandens hvide sand, vidner om Danmarks fødsel i fordums tid. Møns Klint består af hundrede meter høje kridtaflejringer der blev skabt tilbage i slutningen af kridttiden for omtrent 70 millioner år siden. Istiderne har sat sine spor på Danmarks kuperede terræn, og således er Møns Klint dannet af gletsjer som insisterende har skubbet kridtlagene op ad havet og efterladt dem som tårnhøje servietfolder langs bølgen blå. Af samme grund kan man gå på nysgerrig jagt efter historiske levn i de smukke kridtlag. Forstenede rygskjolde fra blæksprutter, pigge fra søpindsvin, muslinger, østers og andre hav- og skaldyr er en stor del af områdets historie – spændende aftryk, som inviterer både børn og vokse til en nysgerrig opdagelsesrejse.

Geocenter Møn

GeoCenter Møns Klint

Når du besøger Bandholm Hotel, er der rig mulighed for en afstikker til Møns Klint og ligeledes til et besøg hos det vidensrige GeoCenter Møns Klint, som har massevis af historier at fortælle. Kridttiden, tertiærtiden, kvartærtiden og meteoritnedslag. Vulkanudbrud, gletsjere og smeltevand. Der er så mange essentielle fænomener, som har sat sine spor på det danske landskab. På GeoCenter Møns Klint kan du rejse 70 millioner år tilbage i tiden og lege dig ind i et kæmpe kartotek af viden.

Geocenter Møns Klint

På en interaktiv tidsrejse

Udstillingen ”Hvor Danmark blev født” tilbyder en mindeværdig oplevelse for de små. Her kan du se, røre og kravle dig ind i klintens fascinerende historie. Den levende workshop inviterer dig og børnene til at lege og lære sammen med naturvejlederen. Her kan I undersøge fossiler, lave lykkeamuletter, støbe dinosaurtænder, få svar på naturspørgsmål, lave stenfigurer og boltre jer i fortidens fascinerende facetter. På GeoCenter Møns Klint kan du også give dig hen til rollen som en ægte eventyrer i den digitale udgravningshule. Hvorfor døde en hel flok phytosaurer på det samme sted i Triastiden for 210 millioner år siden? Med det digitale udgravningsbord kan du løse dette palæontologiske og dragende mysterie fra Østgrønland. Du kan også lade dig omfavne af levende billeder i den fantastiske 3D Biograf, hvor du kan lære om den store T-Rex, livet i kridthavet eller kridttidens fantastiske dinosaurer. Virtual reality er et af vor tids vildeste brud med tid og rum, og dén har GeoCentret luret. Med VR-briller kan du flyve rundt omkring de knejsende klinter som en stolt vandrefalk på jagt efter sin aftensmad. GeoCenter Møns Klint emmer af både leg, samvær og vidunderlig viden.

Møns Klint, geocenter

Et lækkert måltid til dit getaway

Sprøde salater, velsmagende sandwicher eller sødt bagværk til din eftermiddagskaffe? Ethvert getaway kræver et lækkert og solidt måltid. Dagen skal bearbejdes med lækre råvarer, og indtrykkene skal skylles ned med læskende dråber. Café Møns Klint baner vejen for gastronomisk hygge i dejlige omgivelser lige dér på klintekanten. Velbekomme.