Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum Fuglsang Kunstmuseum
Fuglsang Kunstmuseum Fuglsang Kunstmuseum
Kunst på Fuglsang Kunstmuseum Kunst på Fuglsang Kunstmuseum

Oplev den fantastiske, lollandske natur – både med egne øjne og skildret af nogle af dansk kunsthistories største kunstnere og strømninger. Besøg Fuglsang Kunstmuseum, der ligger kun en halv times kørsel fra Bandholm Hotel.

På den østligste del af Lolland med udsigt over Guldborg Sund ligger et af landets ældste kunstmuseer. Midt mellem naturskønne omgivelser som Fuglsang Have, et udstrakt godslandskab og den fredede strandeng, Skejten, ligger en perle i den danske kunstverden gemt i den østers, vi kalder provinsen. Fuglsang Kunstmuseum er på én gang moderne med sin prisbelønnede arkitektur tegnet af Tony Fretton, og samtidigt kan du tydeligt mærke historiens vingesus, når du bevæger dig gennem samlingerne og særudstillingerne. Her kan du stifte bekendtskab med nogle af dansk kunsthistories største kunstnere og strømninger fra cirka 1780-1980 inden for både malerier, skulpturer og kunst på papir. Skulle du under besøget blive sulten, har museet en café, der bryder på lækkerier til både frokosten og kaffen.  

Naturen er kunst på Fuglsang Naturen er kunst på Fuglsang

Oplev lokalområdet skildret af kendte kunstnere

Lokal kulturhistorie er et gennemgående tema i museets tre samlinger: kunst på papir, malerier og skulpturer. Landskabsmalerier af fx Møns Klint, Iselingen Skov, Maribo Sø og Nakskov Kirke har en fremtrædende plads i samlingen af malerier, og den lollandsk-fødte maler og grafiker Ingemann Andersen har næsten 100 blade af primært træsnit i samlingen af kunst på papir.

I samlingerne findes de væsentligste kunstnere og strømninger i dansk kunsthistorie, heriblandt Jens Juel, P.C. Skovgaard, Kristian Zahrtmann, Skagensmalerne, Fynboerne, Vilhelm Lundstrøm, Jais Nielsen, Olaf Rude og Cobra samt konkret kunst.

Foruden de tre samlinger viser museet årligt tre særudstillinger. Fuglsang museums udstilling vil til enhver tid knytte sig til museets samling, lokalitet eller historie. Samspillet sikrer, at alle særudstillinger får en særlig mening ved at blive vist og oplevet netop på Fuglsang Kunstmuseum, så museum og udstilling giver mening til hinanden. Museet har et højt ambitionsniveau og gør meget ud af at udvikle, kuratere, producere og formidle egne særudstillinger.

Den fantastiske natur kan nydes fra udsigtsrummet

Efter at have nydt skildringer af naturen set gennem øjnene af store kunstnere, kan det være tiltrængt at nyde naturen med sine egne øjne. Til det formål er Fuglsang museums udsigtsrum helt perfekt. Her kan du fra store vinduer skue ud over den fredede og naturskønne halvø Skejten, udover Guldborg Sund og helt over til Falster. Det er et landskab, der gennem mere end 100 år har inspireret billedkunstnere. Den lille halvø med sit rige dyre-, insekt- og planteliv er blevet gengivet og fortolket i mange kunstværker, hvoraf en del af dem findes i museets samling. To monumentale skildringer af Skejtens enge, udført af billedkunstner Olaf Rude, hænger imidlertid et sted, som alle danskere kender til – Folketingssalen. Det er faktisk netop de to billeder, som folketingspolitikerne har direkte udsigt til, når de står på talerstolen.  

Skejten på Lolland

Gør turen til kunstmuseet til en oplevelse udover det sædvanlige

Er du blevet fristet til at besøge Fuglsang museum, er det oplagt at kombinere det med et weekendophold på Lolland. Kun en halv times kørsel fra museet ligger et af Lollands lækreste hoteller – Bandholm Hotel. I naturskønne omgivelser med udsigt over Smålandsfarvandet ligger det firestjernede hotel, der emmer af romantik og luksus. Hotellets flotte hovedbygning er fra 1886 og er blevet nænsomt restaureret, så bygningens sjæl og historie stadig kan mærkes.   I dag er hotellet kendt for lokal gastronomi i topklasse baseret på de allerbedste råvarer fra Lolland og Falster. I weekenden byder hotellets restaurant på en udsøgt 7-retters gourmetmiddag med vin − en gastronomisk oplevelse, der tilfredsstiller selv de mest kræsne smagsløg. Gør weekendturen til Fuglsang Kunstmuseum til en oplevelse udover det sædvanlige, og book et weekendophold på Bandholm hotel i dag.  

Superiorværelse, luksus og stilfuld indretning