Pederstrup Herregård og Reventlow-museet

Reventlowmuseet Reventlowmuseet

Mærk historiens vingesus, når du besøger museet i Pederstrup Herregårds hovedbygning eller går en tur gennem den 300 år gamle og naturskønne Reventlowpark.

Pederstrup Herregård er en af mange herregårde på Lolland. Dens historie strækker sig helt tilbage til 1300-tallet, men den mest kendte del af herregårdens historie er under det 210 år lange reventlowske ejerskab. Reventlowslægten regerede på herregården fra 1725 til 1935 og har haft stor betydning historisk set – både lokalt og nationalt.  Flere generationer har været blandt kongefamiliens nærmeste rådgivere, og titlen som ridder af Elefantordenen gik nærmest i arv. I dag er Pederstrup Herregård omdannet til en park og et museum til ære for prominente medlemmer af slægten  

Reventlowmuseet Reventlowmuseet

Pederstrup Herregård: Oplev en park, der er over 300 år gammel

Den blide brise får bladene på de århundreder gamle egetræer til at risle. Mens du bevæger dig langt under dem, er det som om, at de er med til at fortælle om det liv, der blev levet omkring for over 300 år siden. De tidligste spor af parken er helt tilbage fra 1690, hvor den daværende ejer af Pederstrup Herregård, Peder von Brandt, anlagde sin smukke barokhave. I løbet af 1700-tallet blev haven udbygget af flere omgange, og i 1780 anlagde C.D.F. Reventlow forskellige slyngede stier, der giver haven det romantiske udtryk, som stadig kan opleves i dag.

I 1870’erne udbyggede den tyske landskabsarkitekt F.J.C. Jürgens parken. Han formåede på fineste vis at fremhæve og markere parkens naturlige terræn omkring de to søer med blødt formede plæner, smukke udsigter og træer som ægte kastanje, platan og tyrkisk eg. Hvis du går en tur i parken i efterårsmånederne, har du et smukt syn i vente. De mange forskelligartede løv giver parken et ganske unikt udtryk.

Find fortidens spor, når du nyder sø-udsigten fra Frøkenernes Thehus, går på oplevelse blandt parkens sjældne træer eller dykker ned i historierne bag parkens monumenter. Her kan du blandt andet finde mindesmærker for greve Ferdinand Carl Otto Reventlow og Ludvig Reventlow, som blev henrettet af tyskerne i 1945.

Pederstrup Herregård: Historien om en af Danmarkshistoriens største politikere

Midt i Reventlowparken har du mulighed for at rejse tilbage i tiden. Oplev historiens vingesus, når du bevæger dig gennem den hvidpudsede hovedbygning på Pederstrup Herregård, der efter en form for omvendt renovering i 1930’erne fremstår som i årene 1813-1822.  Her kan du blive klogere på en af vores nationsvigtigste statsmænd. En mand, der historisk har gjort en enorm forskel for de danske bønder. Sammen med to andre var han primus motor for at fjerne stavnsbåndet, og han var en af drivkræfterne bag etableringen af folkeskolen. Han anses af mange som en af dem, der for alvor satte gang i landboreformerne. Manden var Christian Ditlev Frederik Reventlow.  Pederstrup Herregårds hovedbygning rummer i dag Reventlow-Museet, og her kan du levende fornemme livet på en herregård omkring år 1800, når du bevæger dig gennem de smukt møblerede stuer i hovedbygningens stueetage. Du kommer helt tæt på C.D.F. Reventlow, hans politiske virke og ikke mindst hans privatliv.   

C.D. Reventlow

Tilbage til nutiden: Forkæl dig selv på Bandholm Hotel

Det er utroligt spændende at besøge en herregård fra omkring år 1800, men de fleste har ikke lyst til at bo, som de gjorde dengang. Når du har forladt hovedbygningen og er rejst tilbage til nutiden, kan det derfor være tiltrængt at gøre ophold på et hotel, der tilbyder det bedste indenfor mad og forkælelse. Kun 20 minutters kørsel fra Pederstrup Herregård og Reventlow-Museet finder du Bandholm Hotel. Her kan du lade op efter dagens mange indtryk i vores wellness-afdeling, og bagefter kan du nyde en formidabel middag i vores gourmetrestaurant. Forkæl dig selv efter en dag i historiens tegn, og book et ophold på Bandholm Hotel.