Knuthenborg Safaripark

Tiger i Knuthenborg - tæt ved Bandholm Hotel Tiger i Knuthenborg - tæt ved Bandholm Hotel
Knuthenborg-ophold på Bandholm Hotel - dejlige dage for hele familien Knuthenborg-ophold på Bandholm Hotel - dejlige dage for hele familien
Næsehorn i Knuthenborg Safaripark Næsehorn i Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark binder nutidens vilde dyr sammen med fortidens endnu vildere dinosaurer. Og er du selv en anelse vild, kan du tage forbi forlystelsesparadiset Limpopoland, hvor sjove oplevelser venter for hele familien.

Ved Lollands nordkyst ligger Nordeuropas største safaripark med mere end 1000 fritgående dyr fra hele verden. Nogle af dyrene kan du klappe, mens de farlige og vilde dyr opleves i trygheden fra din egen bil. Frokosten kan du nyde i Flintehuset, hvor du kan spise bæredygtig og lokal mad, imens du i ro og mag observerer savannens dyr. Men det er ikke kun nulevende dyr, som parken rummer. I Dinosaurskoven træder du ind i en tidslomme, hvor du kan stifte bekendtskab med fortidens kæmper som T-Rex og Langhalsen.

Næsehorn i Knuthenborg Safaripark Næsehorn i Knuthenborg Safaripark

Kør en tur på savannen, og oplev vilde afrikanske dyr

Gennem bilruden får du øjenkontakt med en zebra, der løfter sit hoved, imens den står med sin flok og græsser på savannen. En gruppe dværggeddekid leger ikke så langt derfra. En giraf passerer forbi og stikker mulen hen til dit åbne vindue for at hilse. Elandantilopens alfahan spankulerer omkring med sine kraftige horn og en flok af lette og smidige hunner efter sig. I det fjerne kan du skimte den vagtsomme struds, der spejder efter rovdyr.

Fire tonstunge afrikanske elefanter nyder deres pensionisttilværelse. Fra udkigsposten kan du se, hvordan en af dem damper af i søen, en anden udfordrer sine instinkter og leder efter noget at spise, og de to sidste tjatter godmodigt til hinanden med deres snabler. Alle fire har en fortid som cirkuselefanter og lever nu godt af det totalforbud mod vilde dyr i cirkus, der blev indført i 2018.

Rejs tilbage til Jura-tiden, og mød en dinosaur

Dinosaurparken er en tidslomme, der fører dig tilbage til fortidens vilde kæmper. Du slentrer gennem den smukkeste skov af høje, slanke sequoia- og cyprestræer – og pludselig tårner en næsten lyslevende udgave af det største dyr, der nogensinde har levet, sig op foran dig. Den majestætiske Patagotitan Mayorum er hele 47 meter lang og lever i høj grad op til sit tilnavn: Langhals. Gå på opdagelse mellem træerne, og mød nogle af dens venner og fjender – heriblandt den frygtindgydende Tyrannosaurus Rex.

Drømmer du om at gøre palæontologiske fund, kan du hugge fossiler ud af 60 millioner år gamle kalkblokke. Og hvis du gerne vil have et fossil med hjem, men ikke selv vil grave det frem, kan ægte fossiler købes for penge i Pangea – Dinosaurparkens butik.

Dinosaur park Knuthenborg

Bæredygtig mad af lokale råvarer med udsigt til savannen

Begynder maven at rumle, imens du begiver dig rundt på savannen, er det ikke nødvendigt for dig at finde et byttedyr. Du kan tage forbi Flintehuset, der ligger i udkanten af savannen. Det er nok den restaurant på Lolland, der har den bedste udsigt. Her kan du nyde bæredygtig luksusmad af lokale råvarer af den højeste kvalitet, imens du følger dyrenes færden på savannen. Har du småbørn med, er Caféen et oplagt sted at spise frokost. Den ligger i Limpopoland lige ved siden af Danmarks største naturlegeplads. Imens du nyder en kop kaffe i solen, kan dine unger spæne omkring og prøve kræfter med hoppepude, tømmerflåder, klatretårne, rutsjebaner, svævebane, gynger og meget andet.   

Mondænt superiorværelse i hovedbygningen med havudsigt - Bandholm Hotel

Giv din safaritur et drys af luksus

Hvis du vil besøge Knuthenborg Safaripark, er det oplagt at kombinere det med et Knuthenborg-ophold på Bandholm Hotel, som ligger lige ved safariparkens udgang. Her kan du slappe af efter dagens strabadser i safariparken og blive forkælet på et 4-stjernet hotel. Her er faciliteter som restaurant, spa og wellness, og entrebilletten til safariparken er inkluderet i prisen. Tilføj et drys luksus til din safaritur, og book et Knuthenborg-ophold på Bandholm Hotel allerede i dag.