Prisvindende Krenkerup øl serveres på Bandholm Hotel Prisvindende Krenkerup øl serveres på Bandholm Hotel
Krenkerup Bryggeri Krenkerup Bryggeri
Krenkerup Gods en vinterdag Krenkerup Gods en vinterdag

Besøg Krenkerup Bryggeri, og smag en tår af historien og folket på Sydhavsøerne. Det lollandske bryggeri har stor respekt for områdets historie og brygger øl på udelukkende lokale og rene råvarer dyrket på Krenkerup Gods’ egne marker. 

Lige midt i den østlollandske landlige idyl ligger det solskinsgule Krenkerup Gods som blommen i et æg mellem marker, skovområder og smukke vandspejl. Ikke langt derfra ligger Traktørstedet i en stor, rød bindingsværksbygning, hvor godsets bryggeri har til huse. Bryggeriet gør kun brug af rene råvarer dyrket på godsets egne marker. Derudover er alle deres øl udviklet efter det bayerske Reinheitsgebot. Det er en særlig brygningsmetode, der stiller høje krav til rene råvarer og ingen brug af E-numre, tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og enzymer. Derfor er Krenkerups mange øl af høj kvalitet og brygget på intet andet end lollandsk vand, malt, humle og gær. Omgivelserne har en lang historie, der kan dateres helt tilbage til 1367, og det kan smages i hver eneste øl. Kun 20 minutters kørsel fra Bandholm Hotel kan du derfor smage øl, der er brygget af lokale råvarer med udgangspunkt i egnens historie og folkefærd.  

Krenkerup Gods en vinterdag Krenkerup Gods en vinterdag

Krenkerup Bryggeri brygger øl til ære for historien og lokalområdet

Krenkerup Gods nævnes første gang i historien i 1367, hvor Axel Gøye af den ur-adelige slægt Gøye bliver ejer af Krenkerup Gods. Siden da har Krenkerup Gods ikke været handlet – det er altså over 650 år, hvor godset er gået i arv. I dag er det 18. generation, der driver godset og dets aktiviteter.  De seneste skud på den over 650 år gamle stamme tager historien meget alvorligt. Det er en af årsagerne til, at flere af deres øl er inspireret af Krenkerup Gods’ historie og folket på Lolland-Falster. For eksempel har vi deres 1367 Premium. Den gyldne, filtrerede pilsner har en behagelig sødme fra malten, og din mund vil opleve en forfriskende og nænsom bitterhed fra humlen, når du nyder den iskolde øl. Den undergærede og traditionelle pilsner er en læskende smagsoplevelse året rundt. Øllen er brygget til ære for egnen og historien – udelukkende på vand, malt, humle og gær. Lolland-Falster Guld er bryggeriets hyldest til folkene og naturområderne på Lolland og Falster. Guldøllen er fyldig, og smagen er sublimt afstemt mellem maltens sødme og humlens bitterhed. Den har et moderat skum, en bred kop og et smukt gyldent udtryk i glasset. Krenkerup Bryggeri er stolte af at dyrke godsets lokale marker til direkte brug på bryggeriet, og Lolland-Falster Guld er karakterfast og frisk præcis som sydhavsøernes folkefærd. Øllen er dog ikke kun for lollænderne og falstringerne – den gør sig godt på ethvert frokostbord.  

Øl fra Krenkerup

Praktiske informationer om Krenkerup Bryggeri